Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Κοιλιωμένου στην Ζάκυνθο, καίγοντας εκατοντάδες στρέμματα δάσους.

Στο σημείο βρίσκεται όλη η πυροσβεστική δύναμη Ζακύνθου για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Συνολικά 27 άνδρες με 10 οχήματα θα δώσουν όλο το βράδυ μάχη με τις φλόγες, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες, στο έργο θα συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ακόμα συγκινητική είναι και η προσπάθεια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είναι δίπλα στους πυροσβέστες και τους βοηθούν να σώσουν ό,τι είναι εφικτό από το πανέμορφο πευκοδάσος της περιοχής τους.

Το ευτυχές είναι ότι δεν είναι απειλούνται σπίτια – και μετά την δύση του ηλίου οι άνεμοι στην περιοχή κόπασαν, με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να γίνει λίγο πιο εύκολο.

Από την πρώτη στιγμή, όλες οι υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου, βρίσκονται στο σημείο και βοηθούν την Πυροσβεστική. Την ώρα που σχεδόν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στο Κοιλιωμένο, ένα νέο μέτωπο έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή του Καλαμακίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη από θαμνώδη περιοχή κοντά στο χωριό, η οποία έγινε αντιληπτή από κατοίκους και τουρίστες της περιοχής, και στην συνέχεια οι φλόγες έκαναν την εμφάνιση τους.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, όπου έσπευσε στο σημείο με 2 οχήματα και 7 άντρες και έθεσε υπό τον έλεγχό της την πυρκαγιά.