Review Overview
Summary : Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία, στον οργανισμό της 34χρονης συζύγου του βρέθηκε μόλυβδος σε ποσοστά, ωστόσο, πολύ πιο κάτω από τα φυσιολογικά όρια.
Ποιες οι εξελίξεις για λέκτορα ΑΠΘ με το αρσενικό;
Στην ιδιαίτερη διατροφή που ακολουθούσαν οι δύο γυναίκας αλλά και στην καταναλώση νερού στην εξοχική τους κατοικίας που περιείχε υψηλά ποσοστά αρσενικού υποστήρίζει τώρα ο κατηγορούμενος λέκτορας ότι οφείλεται η δηλητηρίαση από αρσενικό τόσο της 34χρονης συζύγου του όσο και της 86χρονης γιαγιά της.
Όπως επισημαίνεται, δε, στο σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, «…αυτές οι διαφοροποιήσεις προκαλούν ερωτηματικά που εστιάζονται π.χ. στην ποιότητα των αγωγών ύδρευσης εντός της οικίας ή/και σε πιθανές προσμίξεις με άλλη πηγή ύδρευσης.
Επίσης, οι μεταβολές της ποιότητας του νερού δείχνουν ότι συντελούνται εσωτερικά της οικίας, και επομένως η διερεύνηση των αιτιών απαιτείται να γίνει με μέριμνα και ευθύνη του ιδιοκτήτη».
Σε μεταγενέστερο, ωστόσο, έλεγχο που έγινε και πάλι στη δεξαμενή του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης, τη βρύση της αυλής της μονοκατοικίας και τη βρύση της κουζίνας του σπιτιού, «δεν παρατηρήθηκαν ουσιώδεις αποκλίσεις των στοιχείων που αναλύθηκαν με αυτές που θέτει η σχετική ΚΥΑ περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».
Στοιχεία που θέτουν νέα εύλογα ερωτήματα για λέκτορα ΑΠΘ , καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία, στον οργανισμό της 34χρονης συζύγου του βρέθηκε μόλυβδος σε ποσοστά, ωστόσο, πολύ πιο κάτω από τα φυσιολογικά όρια.
Επομένως αν δεχτεί κανείς ότι η τιμή αρσενικού που βρέθηκε στη βρύση της κουζίνας του σπιτιού, είναι μια λογική τιμή και το νερό αυτό καταναλώθηκε, θα έπρεπε στον οργανισμό της 34χρονης να βρεθούν, ταυτόχρονα, εκτός από υψηλά ποσοστά αρσενικού και υψηλά ποσοστά μολύβδου.
Δείτε τα έγγραφα που καίνε τον λέκτορα του ΑΠΘ: