Home / Συνεντεύξεις / Κοινωνία / Λεμφικό Μασάζ: Η Βάση για όλα τα μασάζ… Ο Μιχάλης Μαυροειδόγγονας μας λέει τα πάντα!

Λεμφικό Μασάζ: Η Βάση για όλα τα μασάζ… Ο Μιχάλης Μαυροειδόγγονας μας λέει τα πάντα!

Το www.se-skepseis.gr βρέθηκε στο Κέντρο θεραπείας  Χείρων στον Κορυδαλλό και μίλησε με τον ειδικό θεραπευτή και χειροπρακτικό Μιχάλη Μαυροειδόγγονα… Ο Μιχάλης μας ξενάγησε στους χώρους του ινστιτούτου και μας μίλησε για το λεμφικό μασάζ, που αποτελεί τη βάση για όλα τα μασάζ! Ας δούμε αναλυτικά τι μας είπε:   Μ.Ρ.: Τι είναι το λεμφικό μασάζ; Μ.Μ.: Είναι μια τεχνική μάλαξης που ενεργοποιεί την λέμφο του σώματος. Κύριος στόχος του είναι η ενεργοποίηση των λεμφαδένων, για τη ν διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού. Μ.Ρ.: Σε τι βοηθάει; Μ.Μ.: Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση…

Review Overview

Summary : Το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στον οργανισμό όταν γίνεται σωστά και από εξειδικευμένους

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
0

Το www.se-skepseis.gr βρέθηκε στο Κέντρο θεραπείας  Χείρων στον Κορυδαλλό και μίλησε με τον ειδικό θεραπευτή και χειροπρακτικό Μιχάλη Μαυροειδόγγονα…

Ο Μιχάλης μας ξενάγησε στους χώρους του ινστιτούτου και μας μίλησε για το λεμφικό μασάζ, που αποτελεί τη βάση για όλα τα μασάζ!

Ας δούμε αναλυτικά τι μας είπε:

 

Μ.Ρ.: Τι είναι το λεμφικό μασάζ;
Μ.Μ.: Είναι μια τεχνική μάλαξης που ενεργοποιεί την λέμφο του σώματος. Κύριος στόχος του είναι η ενεργοποίηση των λεμφαδένων, για τη ν διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού.

Μ.Ρ.: Σε τι βοηθάει;
Μ.Μ.: Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος και στη μείωση της κυτταρίτιδας, επίσης στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα.

Μ.Ρ.: Σε ποια σημεία του σώματος γίνεται;
Μ.Μ.: Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, το πρόσωπο και το λαιμό, γι’αυτο και χρησιμοποιείτε και σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα,η δυσκοιλιότητα και το τοπικό πάχος.

Μ.Ρ.: Θέλω να αδυνατίσω τοπικά. Μπορεί να με βοηθήσει το μασάζ;
Μ.Μ.: Σίγουρα θα μπορούσε να σας βοηθήσει, αρκεί να κάνετε έναν ικανό αριθμό συνεδριών με κάποιον άνθρωπο που γνωρίζει τι κάνει.

Μ.Ρ.: Πόσες συνεδρίες πρέπει να γίνουν και πόσο διαρκεί η καθεμιά;
Μ.Μ.: Στην αρχή πρέπει τα 5 πρώτα μασάζ να γίνουν μέσα σε 10 ημέρες, για να ενεργοποιηθεί η λέμφος και να έχουμε γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού πόσες συνεδρίες χρειάζονται αυτό σε κάθε άνθρωπο εξαρτάται ανάλογα με το πρόβλημα του, η κάθε συνεδρία είναι σχεδόν 60 λεπτά

12189700_1068104196541684_3755706200905626361_n

Μ.Ρ.: Μετά από πόσα μασάζ θα δω αποτελέσματα;
Μ.Μ.: Αποτέλεσμα θα δούμε μετά τις 5 πρώτες συνεδρίες

Μ.Ρ.: Αφού το σταματήσω, θα πρέπει να κάνω και άλλες συνεδρίες για συντήρηση;
Μ.Μ.: Η συντήρηση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για να διατηρηθεί το αποτέλεσμά του. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τις συνεδρίες λεμφικού μασάζ περίπου 2 φορές το μήνα.

Μ.Ρ.: Έχω ακούσει ότι πονάει και ότι κάνει μελανιές. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Μ.Μ.: Η αλήθεια είναι ότι στις πρώτες συνεδρίες πονάει λίγο, στα σημεία όπου υπάρχει κυτταρίτιδα, κατακράτηση υγρών πρόβλημα τοπικού πάχους. αυτό εξαρτάται και το πόσο αντέχει κάποιος στο πόνο. Όσον αφορά τις μελανιές, είναι πολύ σπάνιες και γίνονται μόνο όταν το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο.

Μ.Ρ.: Αν το σταματήσω, θα χαλαρώσω;
Μ.Μ.: Όχι, το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί χαλάρωση. Αντιθέτως, γίνεται μια σχετική σύσφιγξη του δέρματος

12143324_10205031473683050_6695449858858467713_n

Μ.Ρ.: Μπορούν να το κάνουν και άνδρες εκτός από τις γυναίκες;
Μ.Μ.: Το λεμφικό μασάζ μπορεί να γίνει και από άνδρες και από γυναικες. Οσο καλό αποτέλεσμα έχει στις γυναίκες έχει και στους άνδρες

Μ.Ρ.: Εκτός από τα χέρια του ειδικού που κάνει το μασάζ, χρησιμοποιούνται και εργαλεία (π.χ. βεντούζα, μηχανήματα);
Μ.Μ.: Το κυρίως μασάζ γίνεται με τα χέρια. Ως βοηθητικό εργαλείο χρησιμοποιείται μια βεντούζα από σιλικόνη, που δεν τραυματίζει το δέρμα. Αλλά ως γνωστό εδώ και παρά πολλά χρόνια σαν το χέρι( που λένε και οι παλιοί) δεν είναι τίποτα καλύτερο λόγο αισθήσεις και ελέγχου δύναμης.

Μ.Ρ.: Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μου;
Μ.Μ.: Το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στον οργανισμό όταν γίνεται σωστά και από εξειδικευμένους. Αντίθετα, διευκολύνει την κυκλοφορία των υγρών του σώματος.

Μ.Ρ.: Χρησιμοποιούνται ειδικές κρέμες ή αιθέρια έλαια;
Μ.Μ.: Χρησιμοποιείται και ενυδατική κρέμα και αιθέρια έλαια, ανάλογα με την επιλογή του ειδικού.

11741293_10207583593774244_4881871092297601156_o

Μ.Ρ.: Μπορεί να βοηθήσει και μετά από εγχείρηση στο μαστό;
Μ.Μ.: Και βέβαια μπορεί στην περίπτωση αυτή, γίνεται στο χέρι από την πλευρά του στήθους όπου έγινε η εγχείρηση, για να βελτιωθεί η κυκλοφορία της περιοχής και να ενισχυθεί η λειτουργικότητα του χεριού.

Μ.Ρ.: Σε ποιες καταστάσεις αντενδείκνυται;
Μ.Μ.: Καλό είναι να αποφεύγεται όταν υπάρχουν σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, όπως θρομβώσεις, αλλά και καρδιαγγειακά προβλήματα (π.χ. έμφραγμα, εγκεφαλικό, φλεβική ανεπάρκεια). Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να συμβουλευτούμε και το γιατρό που μας παρακολουθεί.

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία:

Πλατεία ελευθέριου Βενιζέλου 5, Κορυδαλλός

Τηλ.: 2114002359, 6978615518

και στην Γεωργίου Κονδύλη 11, Γλυφάδα

Τηλ.: 2114087342

Facebook Κορυδαλλός

Facebook Γλυφάδα

Instagram

Site

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*