Αν νόμιζες μέχρι τώρα, πως η ναυτία κι οι ζαλάδες είναι οι μόνες ενδείξεις εγκυμοσύνης, έκανες λάθος! Δες παρακάτω 6 περιέργα σημάδια που “μαρτυρούν” ότι κυοφορείς!

-Αυξημένη ευαισθησία
Όλοι έχουμε κάποια ευαισθησία σε ορισμένες τροφές και αρώματα. Ωστόσο αν ξαφνικά δεν μπορείτε να μυρίσετε τα αγαπημένα σας φαγητά ή δεν υποφέρετε το άρωμα του συντρόφου σας, ενώ πριν το λατρεύατε, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είστε έγκυος. Αν λοιπόν εμφανίσετε ξαφνικά αυτή την αυξημένη ευαισθησία, τότε να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας το συντομότερο δυνατό.

-Φούσκωμα
Το αίσθημα του φουσκώματος δεν είναι ένα προκαθορισμένο σημάδι ότι είστε έγκυος, αλλά αν συνοδεύεται και με άλλα συμπτώματα, τότε μη το αγνοήσετε. Κατά τη διάρκεια του πρώιμου σταδίου της εγκυμοσύνης, το σώμα σας υφίσταται πολλές αλλαγές, όπως είναι τα φουσκώματα, η δυσκοιλιότητα και πιο σπάνια η διάρροια.

-Πρησμένα στήθη
Στις περισσότερες γυναίκες τα στήθη πρήζονται πριν την περίοδο, όμως μπορεί επίσης, να είναι ένα σημάδι ότι είστε έγκυος. Για να καταλάβετε τη διάφορα, πρέπει να παρατηρήσετε τη θηλή, η οποία κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πιο σκούρα.

-Κυκλοθυμία
Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως μπορεί να έχουν εναλλαγές στη διάθεση τους. Όμως, μια κακή διάθεση, το άγχος, ο θυμός, μια κρίση πανικού και η αυξημένη συναισθηματικότητα μπορεί να δείχνουν ότι πιθανώς θα γίνετε μανούλες.

-Ζαλάδα και λιποθυμία, κόπωση
Αν έχετε τάσεις λιποθυμίας ή ζαλάδας μπορεί να είναι σημάδι εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας πρέπει να παράγει περισσότερο αίμα για το έμβρυο. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα συμπτώματα μπορεί να σηματοδοτούν και κάποιες ασθένειες, γι αυτό καλό είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Στη σημερινή εποχή πολλές γυναίκες πάσχουν από χρόνια κόπωση, οπότε είναι δύσκολο να συνδέσουν αυτό το σημάδι με την εγκυμοσύνη. Αν όμως νιώθετε κουρασμένες και μετά από πολλές ώρες ύπνου, καλό είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης ή να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

-Αλλαγές στην όρεξη
Κατά την περίοδο μιας εγκυμοσύνης μπορεί να νιώθετε ότι πεινάτε ή ότι δεν έχετε καθόλου όρεξη. Ακόμα μπορεί να αρχίσετε να τρώτε τροφές που πριν τις απεχθανόσασταν ή να αποφεύγετε τα αγαπημένα σας φαγητά.